Ordföranden har ordet

februari 21, 2022 19:02:13 admin

2023-10-05. Hösten verksamhet startar nu upp på allvar!

Friskvårdens Dag
I början av september var vi med på Friskvårdens Dag som kommunen arrangerar och vi tyckte vi fick bra respons på vår medverkan. Ett antal nya medlemmar och vi sålde också ett antal av våra filmisar. Plus alla de frågor som Skövdeborna har om vart det nya muséet kommer att återuppstå. Mer om det senare.

Seniormässan i Arenan
I går, onsdag den 4 oktober, medverkade vi på Seniormässan i Arenan som också kommunen arrangerar. Vi var en av 60 deltagande utställare. Även här var många nyfikna på var vi kommer att återuppstå med vårt muséum. Vi hade också tre egna idrottsfrågor som om man klarade alla tre fick man en bunt filmisar. Hundratals försökte men endast en person kunde ge rätt svar på frågor som var:

  1. Vilket europeiskt land tog fyra guld vid VM i Friidrott 2023 och blev därmed bästa nation i Europa?
  2. Från vilken ort kommer speedwaylaget Piraterna?
  3. Henry Carlsson, fotbollsspelare från Falköping, ingick i det blågula fotbollandslaget som vann guld vid OS i London 1948. Under vilket smeknamn blev han känd?

Svaren kommer längst ned i brevet. Frågekonstruktör var styrelsens egen Mikael Ingsberg.

Idrottsvetartävlingen
För fjärde året i rad kommer vi att genomföra en Idrottsvetartävling mellan intresserade föreningar. Just nu har vi sex lag/klubbar som anmält sig. Det lutar mot två semifinaler och en avslutande final. Vi kommer att vara i Kulturfabriken. Datum och tid återkommer vi till. Segrarna genom åren har varit Gamla AIK:are, Gamla Våmb:are och nu senast IFK Handboll. Kanske en ny klubb tar hem det åtråvärda priset eller blir det repris på någon av de tidigare segrarna. Vem vet, vi får se senare i höst.

Idrottscafé med Jens Prytz, reporter från Radiosporten P4
Den 8 november bjuder vi in till ett nytt Idrottscafé. Vår gäst denna gång är Skövdekillen Jens Prytz som numera är en etablerad röst i Radiosporten P4. Jens kommer bland annat att berätta om sin OS-resa till Kina förra året 2022.

Årets julklapp – filmisar!
Vi har bestämt att vi medverkar på torget den 9 december på Skövdes Julmarknad på Hertig Johans Torg.

Vi tänker sitta/stå tomteutklädda i ett av tälten och slå in våra filmisar i små behändiga paket. Ett paket som innehåller OS-, VM-, EM- och SM-medaljörer. Bragdmedaljörer, Mästarnas Mästare och priser på Idrottsgalan. Det är oslagbart! Det måste bara bli Årets Julklapp för den idrottsintresserade.

Nedräkningen har börjat…
Om knappt ett år invigs vårt ”nya” muséum. Vi kommer att hålla till i Billingehov mellan de två isytorna. Just nu pågår kostnadsberäkning etc. hos Fastighetskontoret av de önskemål som vi har angivit och önskat för att få till ett intressant skal.

Samtidigt har styrelsen påbörjat arbetet med att teoretiskt bygga upp innehållet och skapa ett intressant upplägg som lockar till besök.

Den 29 september 2024 klipps bandet och då är det 25 år sedan Skövde Idrottshistoriska Sällskapet bildades. Håll utkik efter mer information för det kommer…..

Hälsningar

Stickan

Svar: Fråga 1. Spanien, fyra segrar i Gång både Dam och Herr dubbla distanser.
Fråga 2. Motala
Fråga 3. Henry Garvis Carlsson

 

Äldre  WI-tidningar

Sponsorer

Hotell Billingehus

       

Skövde Hembygdsförening

Next Skövde