Hoppa till sidans innehåll

Celebert besök på museet

11 FEB 2020 15:16
Magnus Frisk besökte muséet tillsammans med pappa Sture och de syns här framför bilder på erövrandet av SM-guldet med Skövde HF i Scandinavium år 2008
  • Uppdaterad: 11 FEB 2020 15:16

Då och då dyker det upp personer med stor idrottskunskap och som själva upplevt stora idrottsliga framgångar på Skövde idrottshistoriska museum. I tisdags (11 feb) besökte nuvarande tränaren i Skara HF, Magnus Frisk, museet.

-Det är första gången jag är här. Det är ett fantastiskt lokalt museum, sa Magnus.

Magnus Frisk är ju själv en del av Skövdes idrottshistoria och finns dokumenterad på idrottsmuseet. Han efterträdde mamma Ann-Liz och tränade Skövde HF i otroliga 24 år i rad och upplevde en rad framgångar. Höjdpunkten var förstås SM-guldet 2008 i Scandinavium Göteborg där Skövde HF krossade finalmotståndarna Sävehof.

Andra höjdpunkter är när både Skövde HF och IFK Skövde spelade SM-finaler för första gången 2005. Sent ska lämmeltåget bestående av 32 bussar med Skövdesupportrar glömmas. Bägge lagen förlorade visserligen knappt, men publikmatchen vann Skövde i Globen Stockholm. Magnus utvecklade en rad spelare i SHF till blivande internationella toppspelare, ex. Linnea Torstensson. Över huvud taget finns gott om handbollshistoria på museet.

Nisse Larsson och Bengt Säll berättar om muséets samlingar.

Magnus besök på museet förgylldes av att pappa Sture var med. Sture kunde berätta om pojklagsfotbollen på Västermalm och om uppväxten i Våmb. Det finns för övrigt ingen som har skänkt så många matchbollar till Skövdeföreningarna som ”Stures Värmeservice”…

Idrottshistorikerna Roger Mohlén och Nisse Larsson konsulterar Magnus angående en signerad IFK-handboll med tanke på Magnus förflutna som spelare i IFK.

Gör gärna ett besök på Skövdes idrottshistoriska museum. (se öppettider)

Skribent: Bengt Säll, foto Urban Brumm
Epost: This is a mailto link

 

Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: This is a mailto link

Se all info