Hoppa till sidans innehåll

Skövdemästerskapen i Idrottskunskap

30 NOV 2019 13:22
De första Skövdemästerskapen i Idrottskunskap har avgjorts
  • Uppdaterad: 30 NOV 2019 13:22

Se tävlingsfrågorna här

Skövde IHS ordförande Stickan Carlsson delar till publikens förtjusning ut priser till Skövdemästarna i Idrottskunskap år 2019, deltagarna Bengt-Arne Johansson, Jan Svartén och Dale Samuelsson representerande Skövde AIK.

De tävlande lagens prestationer uppskattades av en intresserad och sakkunnig publik.

Representanterna från Skövde IK, Våmbs IF, Skövde AIK och Skultorps TK uppradade efter tävlingen med tävlingsresultatet i förgrunden.

Skövde Idrottshistoriska Sällskap har tagit efter idén från Wästgöta Idrottshistoriska Sällskap att tävla i grenen Idrottskunskap. Som första kommun i Västergötland har idrottsklubbar i Skövde inbjudits att tävla om ett inofficiellt Skövdemästerskap, med förhoppning om att många klubbar vill deltaga i fortsättningen och då skänka en mer officiell stämpel på mästerskapet. Segrarna från Skövde AIK menade dock att det redan nu är officiellt. Laget, uttaget från Gamla AIK-are, visade prov på en kunskap som överraskade tävlingsledningen och noterade nästan full pott på de tjugo frågorna. Prestationen får ses mot bakgrunden att svaret på varje fråga måste avges inom 1 minut och med endast de medtagna huvudena som hjälpmedel. De medtävlande lagen från Skultorps TK, Skövde IK och Våmbs IF hängde inledningsvis med bra och visade även de fram mycket goda kunskaper, dock ska sägas att lång tids idrottsintresse blev utslagsgivande. Efter matchen kunde det på Billingehus belägna Idrottshistoriska muséet närmare beskådas med en kopp kaffe samt en lussekatt i händerna. Ett flitigt studium av muséets samlingar kan räcka till ett antal rätta svar i förhoppningsvis kommande tävlingar.
Skribent: Urban Brumm
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info