Hoppa till sidans innehåll

Medlemsresa till Husqvarna Muséum

24 MAJ 2018 21:10
Läs om allt som hände den 22 maj i sommarsolen
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 21:21

Skövdes Idrottshistoriska Sällskap har genomfört sin traditionella medlemsresa med 47 resenärer. Reseledaren Inga-Britt Gustafsson hade fått ihop ett trevligt utflyktsprogram där huvudmålet för resan var Jönköping och Huskvarna.

 

Efter välsmakande fika på Restaurang Stockmakaren var det dags att besöka Husqvarna Fabriksmuseum där deltagarna fick förstklassig information om museet av en mycket duktig guide. 

Guiden var så inspirerande att sällskapet nästan glömde av lunchen som intogs på restaurang i den oerhört vackra Stadsparken med vidunderlig utsikt över Jönköping och Vätterns södra strand.

Resenärerna var så fascinerades av Husqvarna museum att ytterligare en timme avsattes till rundvandring i museet. Men så har Husqvarna också en intressant historia som sträcker sin från 1600-talet och vapentillverkning av musköter till dagens produkter där man är världsledande av flera produkter.

Idag är Husqvarna-koncernen världens största tillverkare av utomhusprodukter som robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar och trimmare. Koncernens produkter och lösningar säljs via fack- och detaljhandlare i mer än 100 länder. Produktutbudet omfattar både konsumentprodukter och produkter för professionella användare.

Det som kanske ändå tilldrogs sig störst intresse var motorcykelavdelningen där igenkänningsfaktorn var hög, speciellt bland de manliga resenärerna…

Under resans gång genomfördes också en som vanligt klurig frågesport samt försäljning av lotterier. Leif Adolfsson m fl hade verkligen fått ihop ett dignande prisbord. Vad det gäller frågesporten visade sig Börje Weiler ha flest rätt tätt följd av Margareta Nilsson och Urban Brumm.

Ytterligare ett stopp gjordes innan idrottshistorikerna nådde Skövde och det var på en godisfabrik. Köplusten var god bland deltagarna och bortförklaringarna många:

-Tur att man kan skylla på att barnbarnen ska ha det!

 

Föreningens ordförande, Stig ”Stickan” Carlsson, tackade slutligen alla inblandade och önskade en skön sommar.

 

 

 

 

 

Skribent: Bengt Säll, bilder: Urban Brumm
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info