Hoppa till sidans innehåll

MC-tävlingar - fotografens (h)julafton

24 APR 2021 11:46
MC-sporten har varit en stor inspirationskälla för sportfotografer
  • Uppdaterad: 24 APR 2021 11:46

Bilden ovan är en del av en reklamaffisch för en tävling som kallades SN-crossen. Arrangörer var Donkelo Race och Skövde Nyheter var medsponsor. Tävlingen ägde rum på Marknadsplatsen i Skövde i september månad något år, oklart vilket. Oklart är också vad som menades med Marknadsplatsen. Om det finns någon som dels kommer ihåg när dessa tävlingar kan ha ägt rum och dessutom var Marknadsplatsen finns (fanns?) i Skövde, hör gärna av Dig till nedanstående e-postadress.

MC-tävling SLA

Förutom Skövde Nyheter (SN) har ju också Skaraborgs Allehanda (SLA) rapporterat från MC-tävlingar under åren. Ett antal sådana bilder kan ses som ett bildspel på 

Skövde Idrottshistoriska Muséum.

Fotograferna, som tagit ovanstående bild samt de efterkommande, är Stig Dahlstrand, Rune Johansson och Roland Svensson. Med tanke på resultaten måste de haft jobbiga dagar vid banorna men blivit mycket nöjda med resultaten hemma vid datorn.

Isracing SLA

Isracing torde väl vara en sport för de mest fanatiska våghalsarna. Bara tanken på de långa isdubbarna på däcken kan få håret att resa sig i nacken.

MC höjdhopp SLA

Skickligheten och balanseringsförmågan hos åkarna väcker som synes stor uppskattning hos åskådarna, där de placerat sig vid ett av banans höga hopp.

MC-tävling lergrop SLA

Trots att det här är en stillbild är den minst sagt fartfylld med gruset sprutande efter bakhjulet.

MC-hopp i skogen SLA

Konsten att flyga som en fågel... och dessutom landa säkert... MC-åkning är en stor konst.

Styrka, uthållighet, balans samt djärvhet är nog nödvändiga egenskaper hos tävlingsåkare på MC. Tack också till de fotografer som kunnat åskådliggöra sporten på detta förnämliga sätt.

Skribent: Urban Brumm
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info