Hoppa till sidans innehåll

Sommaraktiviteter

03 JUL 2021 14:01
Tips på sommaraktiviteter
  • Uppdaterad: 03 JUL 2021 14:01

Om sommaren har man ju vanligtvis en chans att åka runt och samla på sig egna idrottsminnen, samtidigt som man kan njuta av årstidens speciella fröjder. Under ett par veckor kan man i nordvästra Skåne på och omkring Bjärehalvön besöka Swedish Open i Båstad kombinerat med sol, bad och allehanda annat.

Våffelstuga Båstad

För ca 100 år sedan var Båstad känt för fruktodlingar, musterier och en massa våffelstugor. Nu finns åtminstone en kvar väster om samhället längs den s k Italienska vägen. 

Båstad våffelstuga utsikt

Som synes är utsikten över Laholmsbukten fantastisk och passar perfekt till de goda frasvåfflorna med sylt och grädde samt nybryggt kaffe på kanna (OBS! osponsrad reklam, det bara är så).

Båstads tenniscourt

När morgonens aktiviteter är klara kan man lämpligen intaga sin plats på tennisläktaren i Båstad. Man får grunna på om man vill sitta på den solbelysta sjöläktaren med motsol eller på den mer skuggade mitt emot. En vackrare syn från en idrottsläktare får man leta efter.

Sara Errani Båstad

Närheten till sportutövandet är mycket bra. En vecka tävlar damerna och den andra herrarna. Ovan ses den italienska spelaren Sara Errani under intensiv koncentration för att ställa till besvär för motståndaren.

Elias Mikael Ymer Båstad

Bröderna Elias och Mikael Ymer har ju under några år försökt slå sig in i världstoppen och Mikael finns ju nu på topp 100-listan. De har ju också spelat dubbel tillsammans, vilket vi ser här under en vinstmatch på Bana 1, vilken ligger precis bredvid Centre Court:en. Denna Bana 1 är underbar när man riktigt vill uppleva tennisen maximalt nära.

Björn Borg Anders Järryd Stefan Edberg Båstad

Så blev det också dags för Stefan Edberg och Anders Järryd att spela en uppvisningsmatch i dubbel med självaste Björn Borg som lagledare. Här är det ju stor risk, att idrottshistorikern går i spinn, med tanke på vad de här tre spelarna åstadkommit på en tennisplan. De har tillsammans spelat ihop ett stort antal Grand Slam-titlar i singel och dubbel samt ett flertal Davis Cup-vinster. Under perioden mitten av 1970-talet till början av 1990-talet skapade de svensk idrottshistoria.

Skribent: Urban Brumm
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info