Hoppa till sidans innehåll

Resultat semifinal 2 i Idrottskunskap

27 NOV 2021 11:45
De tre lagen i den andra semifinalen
  • Uppdaterad: 27 NOV 2021 11:45

Även den andra semifinalen i Sällskapets tävling i idrottskunskap blev en jämn kamp, där de tävlande lagen uppvisade mycket goda kunskaper gällande idrottshistoriska händelser.

Se frågorna här.

Resultatet blev att laget från Ulvåkers IF spurtade bäst och vann med 14 korrekta svar på de tjugo frågorna. Tvåa blev Våmbs IF efter en formidabel start med sju rätt på de första sju frågorna och 13 rätt slutligen. Trea kom Skövde IK lag 1 med åtta rätt.

Semifinal 2 start

De tävlande, tävlingsledningen och publik samlades innan matchen och hälsade på varandra och pratade om många gemensamma upplevelser från förr.

Semifinal 2 Stickan och Solveig

Sällskapets ordförande Stickan Carlsson och en av Sällskapets grundare, tillika dess nuvarande sekreterare, Solveig Sundequist samspråkade, innan Stickan hälsade alla välkomna till semifinal två samt förklarade reglerna.

Semifinal 2 Mikael Kjell-Åke

Mikael Ingsberg och Kjell-Åke Magnusson, medlemmar i Frågesportgruppen och konstruktörer av många kluriga frågor, fungerade som tidtagare och domare.

Semifinal 2 SIK lag 1

Här ses Skövde IK-s lag 1 med ett korrekt svar på tävlingens första fråga. I laget ingick Anders Schultz, Peder Åstemo och Hans Adolfsson.

Semifinal 2 Urban

Tävlingsledare var Urban Brumm, som här har plockat fram fråga nr. 2 ur datorn.

Semifinal 2 Våmbs IF

Laget från Våmbs IF hade inte något besvär med denna fråga. Lagmedlemmar var Bo "Bajto" Johansson, B-O Karlsson och Christer Åkerstedt. Det visade sig att "Bajto" varit personligt deltagande som domare i samband med innehållet i fråga 13. Där ser man riskerna för en tävlingsledning, när det finns framstående idrottsfolk i lagen.

Semifinal 2 publik

Den närvarande och sakkunniga publiken följde frågorna uppmärksamt och försökte hänga med lagen, vilket dock inte var så lätt.

Semifinal 2 UIF

Slutligen ser vi här det segrande laget från Ulvåkers IF, som var nybörjare i tävlingen, och som visade sig vara mycket kunniga. Laget bestod av Nils-Olof Hägglund, Sture Persson och Torbjörn Svensson.

Till final går de två bästa lagen Ulvåkers IF och Våmbs IF, där de får möta de förut kvalficerade lagen från Skultorps IF och IFK Skövde.

Finalens tidpunkt har tyvärr fått ändras, på grund av att Skövde AIK spelar kval till Superettan den förut uppsatta tiden, och många av deltagarna vill gärna uppleva detta, när det händer. 

Den nya tidunkten för finalen är 
onsdagen den 15 december kl. 18.30 på Billingehus.

Skribent: Urban Brumm, fotograf Stickan Carlsson
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info