Hoppa till sidans innehåll

Kamp i Tidaholm

07 FEB 2020 08:55
De två lagen med domaren Roland Gustafsson i mitten. Från vänster Bengt Säll, Stickan Carlsson och Urban Brumm (Skövde IHS), domaren, Roland Samuelsson, Johnny Gustafsson och Kjell Andersson (Tidaholms IHF)
  • Uppdaterad: 07 FEB 2020 08:55

Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps tävling i Idrottskunskap mellan de olika sällskapen har nått till kvartsfinaldags. I en mycket spännande och jämn kamp vann Tidaholms IHF som hemmalag och regerande WIS-mästare mot Skövde IHS
med 15 - 14.

I det starkt koncentrerade Skövdedelaget ingick Urban Brumm,
Bengt Säll och Stickan Carlsson.

Tävlingsledare och domare var Roland Gustafsson, ordförande i Westgöta Idrottshistoriska Sällskap med Janne Åberg som teknisk utförare samt fotograf. Tord Gustafsson (tvåa från höger i främre raden) utsågs till tidtagare.

Tävlingen inleddes med att lagen kunde allt fram till och med ställningen 6 - 6. Skövdelaget tog då ledningen med 7 - 6, men sedan kom en period med vind i ryggen för Tidaholmslaget fram till 9 - 7. Denna tvåpoängsledning stod sig till och med fråga 18 av de 20 frågorna, då gästerna från Skövde dramatiskt kunde göra ställningen till 14 - 13. Den sista avgörande frågan (vem var Sveriges lagkapten i ishockey år 1987 när Sverige blev världsmästare i Wien) var visserligen svår, men en sådan berömd händelse var känd av båda lagen (Bengt-Åke Gustafsson), så Tidaholm höll undan och tog hem segern.

Se referat från WIS hemsida.

Skribent: Urban Brumm, fotograf Janne Åberg
E-post: This is a mailto link


 Sponsorer
First Hotel Billingehus

 

Skövde Hembygdsförening

 Besök sedan170710

Postadress:
Skövde Idrottshistoriska Sällskap
Stig Carlsson, Forslunds väg 2 A
541 53 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705480181
E-post: carlssonstig@hotmail...

Se all info